domingo, 16 de marzo de 2014

lloança contínua




 Avui, a la Celebració Eucarística,  m'he estremit en pronunciar les paraules: "Per Ell, amb Ell i en Ell, vós Déu Pare Omnipotent,en la unitat de l'Esperit Sant, rebeu tot honor i tota glória..." He sentit com la força imponent d'aquest clam de lloança absorbia també les incomptables estones en què el meu esperit no està prou atent a la Presència del Pare. Suposo que el mateix Jesús molt sovint, en trobar-se davant situacions concretes en el contacte amb la gent, no pensaria precisament en anar pregant... essent així que la seva connexió amb el Pare era total i sense espais buits. .....
Així puc entendre una mica allò de: "pregueu sempre". El que compte és la contínua connexió filial amb el Pare. Cal, per això, sovintejar aquesta connexió conscient, com deia Sta. Teresa sobre la pregària: "Tracte d'amistat, estant moltes vegades, tots sols, amb Aquell que sabem que ens estima".
Ara som a la Quaresma, temps de conversió vers la gran celebració del Misteri Pasqual: temps, sobre tot,  de pregària, de caritat i austeritat. 

Maria, tu que anaves guardant en el cor i meditant les coses de Jesús, ensenya'ns la pregària contínua i que per als altres siguem mestres d'oració.







1 comentario:

  1. Bona nit, Josep ...

    Ja és Pasqua, ara llegeixo el teu escrit "lloança continua". Quanta veritat! I què preciòs viure i sentir que el "fil" que ens uneix amb Déu, amb el Pare, hi és sempre ... Saps? és el primer cop a la meva vida que he gosat dir-li "Pare" a Aquell que sé que m'estima ...

    Gràcies per compartir aquests sentiments i pensaments teus.

    Una abraçada des del Montseny,

    Eulàlia

    ResponderEliminar